Необичайно предизвикателство - търси се готвач за Антарктида. Българските полярници обявиха конкурс

...
Необичайно предизвикателство - търси се готвач за Антарктида. Българските полярници обявиха конкурс
Коментари Харесай

Търси се готвач, който да работи на Антарктида

Необичайно предизвикателство - търси се готвач за Антарктида. Българските полярници обявиха конкурс за вакантното място, като срокът за кандидатстване е доникъде на октомври 2018 година, съобщи DarikNews.

Интересът към позицията е огромен. За седмица са постъпили над 15 кандидатури. Подходящият претендент трябва да умее с стеснен набор артикули да подготвя разнообразно меню за групи от най-малко 10 до най-много 25 индивида. Готви се в характерни условия с елементарна домашна готварска печка.

" Българският антарктически институт обявява конкурс за готвач на Българската полярна база „ Св. Климент Охридски ” на остров Ливингстън за идващия астрален сезон, който ще е от 15 ноември т.г. до 1 април 2019 година Кандидатите би трябвало да потвърдят пред журито, че ще се оправят и полярниците от 27-ата ни експедиция до Южния полюс няма да останат гладни ", обясни геологът Никола Петков, готвил за 16 полярни експедиции до момента. 

За да спечелите мястото, трябва да умеете да месите самун, да точите кори за баница, но освен това.

Одобреният претендент за готвач на Антарктида ще получава заплащане, а също и командировъчни, сподели Никола Петков, само че не посочи в какъв размер ще са. Със сигурност обаче преживяването ще е вълнуващо и незабравимо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР